15 Martie

0 comentarii

Adaugat de Alex Huditan in categoria De la Participanti

Dreptul la autenticitate

De multe ori credem ca fericirea sta in ceea ce ne aduce viitorul, in ceea ce urmeaza sa realizam, in obiective, vise si progres. Deoarece suntem atat de focusati spre ceea ce urmeaza sa realizam, nu ne dam seama ca azi am putea sa fim cu adevarat fericiti, daca ne-am accepta si iubi cu adevarat chiar asa cum suntem, in conditiile date si am accepta cu adevarat tot ceea ce vine catre noi. Nemaipunand tot timpul feedback-ul exterior pe seama esecului, ci am intelege ca sunt doar reflexii ale fiintei noastre in plan exterior, ca sunt doar mesaje sau raspunsuri la intentiile noastre profunde, pe care daca am reusi sa le interpretam in felul acesta ne-ar deschide poarta spre evolutie cu adevarat, si mult mai repede. Suntem invatati ca nu suntem fericiti decat daca indeplinim anumite conditii, si in fiecare moment ne ridicam fileul tot mai sus, ceea ce ne face practic imposibili de a mai intalni vreodata fericirea. Nu facem decat sa devenim consumatori de bunuri si servicii, fiind astfel permanent in cautarea fericirii, care nu devine altceva decat o „Fata Morgana”.

Venim pe lume perfecti, si foarte devreme invatam sa ne limitam optiunile, sa le conditionam de factori externi, si astfel generam programe complexe care ne invaluie ca intr-un cocon. Nu putem influenta la vremea respectiva lucrurile, asa ca le luam ca atare, asa cum vin, activand in noi sisteme de comportament artificiale care mai tarziu functioneaza perfect in a ne sabota accesul la fericire. Si asta aduce esec, iar esecul lasa stigmate adanci in sufletul nostru prin sentimentul de vinovatie, de frustrare sau de dezamagire. Fiindca acumulam atat de multe emotii negative reusim sa creem programe de insucces personal, sechele care iau diferite forme de manifestare perversa, fiind astfel foarte greu sa vedem adevarata cauza a neimplinirii si autosabotajului.

Cat de afectati de credem cand ne ranesc ceilalti, si pastram durerea in suflet pentru totdeauna, si nici nu ne dam seama cat de mult ne blocam accesul la implinire, neiertand pe ceilalti pentru greselile lor, fiindca de fapt nu ei sunt adevarata cauza, ci chiar intentiile noastre profunde ce iau diverse forme exterioare, manifestari ce vin mereu sa ne reaminteasca de adevaratul nostru drum.

Acestea sunt adevaratele piedici catre succes: ranile pe care le-am lasat netratate, ranile vechi, pe care nu vrem, sau nu putem sa le mai vedem, si ne distragem atentia de la noi insine facam tot felul de LUCRURI INTERESANTE, care sa ne tina ocupati. Focusandu-ne pe rezultate exterioare, pe confirmari primite din afara noastra, in loc sa ne multumim pentru ca existam, ca suntem unici cu adevarat, Astfel ca neintelegand niciodata tiparele create si ingropate undeva foarte adanc in noi insine, alergam dupa lucruri straine de noi, si niciodata nu atingem implinirea, fiindca ea de fapt nu exista asa cum o intelegem prin prisma sabloanelor si a conditionarilor. In concluzie noi suntem un mare dusman al nostru, fiindca chiar noi ridicam stacheta sus, tot mai sus, dar nu o facem cu rea vointa, ci pur si simplu asa am invatat.

Daca am fi mai ingaduitori si mai iertatori cu noi insine si cu ceilalti, si sa observam fiecare pas catre „implinire”, sa sarbatorim pentru asta de fiecare data si sa fim recunoscatori, ne-am apropia din ce in ce mai mult. Doar astfel putem simti succesul in fiecare clipa. Putem avea succes in fiecare moment daca am fi mai buni si mai rabdatori cu noi insine si sa ne oferim mai mult din ceea ce ne place sa facem cu adevarat, sa fim putin din cine suntem cu adevarat in fiecare zi fara sa ne culpabilizam. Noi in esenta, nu vrem altceva decat sa fim liberi, fericiti si iubitori, sa ne exprimam adevarata identitate intr-o lume fara limitari.

Ne-am oferi astfel mult mai multe sanse de a fi cu adevarat autentici, si asta nu ar face altceva decat sa ne puna in periculul de a fi cu adevarat fericiti. Si fiind macar putin mai multumiti cu noi insine, cu siguranta ca am fi mai buni si mai ingaduitori si cu ceilalti, si asta ar face ca azi sa fie o lume putin mai buna decat cea de ieri.

Mult succes pe drumul catre voi insiva!

Autenticitate deplina!

Elena Shvets


Leave a Reply