22 Martie

2 comentarii pana acum

Adaugat de Alex Huditan in categoria De la Participanti

Magazinul de mirodenii

A fost odată …un magazin de mirodenii ce-mi transmitea mireasma în cele mai frumoase vise, în vise din care te trezeşti noaptea râzând de veselie şi cauţi repede un creion şi o bucată de hârtie.

A fost odată o idee ce a prins contur de la o scenă dintr-un film şi a reînviat apoi pe buzele unui prieten bun. De atunci multe iţe a mai ţesut ideea în capul meu şi multe străzi a mai străbătut curios ochiul meu.  Şi totul era liniştit când timpul era infinit…

Până-ntr-o zi când fata s-a întâlnit cu baba cea rea din pădure iar zmeul i-a furat ideea creatoare şi a multiplicat-o într-un lanţ de magazine de mirodenii!

Aşa c-a fost odată un magazin al meu, acum al altuia este…

Câţi dintre noi avem idei cu adevărat  geniale? Câţi am crezut într-un concept şi l-am transpus pe hârtie sub forma unui plan de afacere şi am lăsat să se aşeze praful cel de primăvară peste el, aşteptând toamna să îl coacă mai bine?  De ce ne place să procrastinăm la nesfârşit punerea în practică a celor mai arzătoare vise?

Poate teama de eşec să-şi spună cuvântul, poate nişte pitici răutăcioşi din minte care îngână într-una: nu eşti în stare, sunt alţii mai buni ca tine, nu ai resurse, bani, timp, ai un job de bine de rău, alţii nu au nici atât etc etc etc.  Gânduri negative care pe de-o parte sunt parte din tine, pe de alta sunt parte din alţii şi care o dată observate devin neputincioase. Cât mai ai de gând să aştepţi ?

Cineva spunea odată că un om căruia îi este teamă să se arate lumii îşi neagă propria existenţă şi trăind fără culoare trăieşte în van.

Anul acesta m-am hotărat să pun totul pe hârtie şi să acţionez. Să las gândurile negative de-o parte şi să le-nveselesc cu idei pozitive, cu oameni faini, cu frumuseţe şi abundenţă.

Şi ştiţi ce? Deja se întâmplă.

Aşadar vă invit şi pe voi la vis şi acţiune şi abia aştept să ne jucăm cu toţii la şcoala mea de poiuri ce a luat locul magazinului de mirodenii.

Alexandra Scarlat

Antreprenor de Şcoală Nouă


Facebook; www.irt.ro; membru activ TrainingCafe

Being happy in the pursuit and development of continuous happiness :)


Leave a Reply