27 Martie

un comentariu pana acum

Adaugat de Alex Huditan in categoria De la Participanti

Mintea liniştită

Pe unde te duci, din ce citeşti, ce auzi, afli despre mintea liniştită. De asemenea, mai afli şi faptul că mintea strică, şi că e bine să îţi asculţi inima. Dar mai auzi şi faptul că e bine să existe legătură între minte şi inimă. Următorul gând ce îţi trece prin cap este: care este adevărul? Se mai spune că adevărul e pe undeva pe la mijloc. Pornind de la logica asta, adevărul ar trebui să fie legat şi de minte şi de inimă, deci pe undeva la mijloc.

Cînd se vorbeşte despre minte, se pomeneşte şi de meditaţie (de cele mai multe ori), pe care dacă o practici în mod constant şi susţinut (ca execiţiile de matematică), te ajută să te vezi pe tine, aşa cum eşti tu în profunzime, şi începi să vezi clar şi ce se întîmplă în jurul tău. Te intrebi în continuare ce se întîmplă în timpul meditaţiei (precum şi a altor tehnici), de apare o transformare de paradigmă în interiorul tău. Răspunsul inevitabil este că gândurile dispar în timp, prin practică, nu de tot, că doar suntem în starea de oameni, şi începi să ai aşa numita minte liniştită, care te ajută să înţelegi şi să iei decizii adecvate. Dar cum de înţelegi ce nu reuşeai să desluşeşti pînă atunci?

Explicaţia este că fiinţa ta se relaxează aşa de mult încât începi să întrevezi ce este şi nu ce credeai că este. Cu alte cuvinte, prin meditaţie, blocajele la nivel de gândire, înţelegere, simţire, manifestare, dispar, şi astfel începi să înţelegi. Altfel spus, gândurile care te determinau să ai acea neclaritate descrisă mai sus se potolesc, se transformă, şi lasă loc liber gândurilor adecvate sau intuiţiei şi astfel, iei o decizie bună, şi ţi se va spune că ai luat o decizie cu inima, deci s-a creat legătura dintre minte şi inimă. Sintetizând ce am simţit, auzit şi citit, prin practicarea uneia sau mai multor tehnici, fie că e vorba de meditaţie, rugăciune, afirmaţie, transmisie, auto-analiză, etc., aparţinând unor sisteme spirituale sau de alt gen, ajungi să ai o minte liniştită, ca urmare a eliminării blocajelor, aspect care te va duce la intuiţie sau gând sau informaţie adecvată, care este tradusă de creier şi se transformă în vorbe sau acţiuni benefice pentru tine, care îţi vor îmbunătăţi viaţa, fapt ce presupune deja că intri pe făgaşul unei vieţi armonioase, în care gîndurile sau intuiţia sau informaţia adecvată, se manifestă deja în viaţa ta.

Cu alte cuvinte, eşti în armonie cu Universul, pentru că intuiţia este cuvântul acestuia, prin care ne vorbeşte!

Verka Velar


Leave a Reply